Speelbos, Gilze

Speelbos, Gilze

Aanleg: 2015

Het bos bij Klein Zwitserland is mij dierbaar. Als kind heb ik hier veel gespeeld en heb hier goede herinneringen aan. Ik vind het erg belangrijk om kinderen van nu ook naar het bos te laten gaan en ze opspelende wijze in contact te brengen met de natuur. In 2013 hebben daarom we met een aantal enthousiaste mensen het plan opgepakt om hier een speelbos te maken. In samenwerking met de werkgroep heb ik hiervoor het ontwerp en uitvoeringstekening gemaakt.

Het reuzenbos bestaat uit een aantal thematische elementen zoals een reuzenstoel en een reuzenzandbak. In het smulbos kunnen kinderen over een bosvruchtenvlonder lopen en fruit plukken. Het doolhof is gemaakt van snoeihout en hier kunnen kinderen dieren zoeken. Ook kunnen ze zich verstoppen in het konijnenhol en een groene tunnel. Voor meer informatie zie http://www.speelbosgilze.nl