Tuinontwerp

Ik kan voor u een tuinontwerp opstellen. Hier kunt u enkele voorbeelden van door mij ontworpen tuinen kunt zien. Een tuinontwerp van mij kenmerkt zich door veel vaste planten en siergrassen met op elkaar afgestemde kleuren. Hierdoor krijgt de tuin een natuurlijk en sfeervol karakter. Daarnaast probeer ik de stijl van de opdrachtgever naar boven te brengen. Als uw interieurstijl bijvoorbeeld industrieel is, zult u dit in uw tuin ook willen terugzien, bijvoorbeeld door oud hout te gebruiken of cortenstaal.

Werkwijze

Hier kunt u lezen hoe ik te werk ga. Maar u mag ook altijd mailen voor meer informatie of een prijsindicatie.

Adviesgesprek

In eerste instantie kom ik bij u langs. In dit eerste adviesgesprek (duur 1,5-2 uur) worden alle mogelijke wensen en ideeën op tafel gelegd. De tuin wordt bekeken en daarna geef ik een advies over e indeling, de sfeer en de beplanting. Ook neem ik een ondergrond mee waarop een paar ruwe ontwerpideeën geschetst kunnen worden. Dit advies is gratis als u mij de schets wil laten uitwerken tot ontwerp. Sommige mensen hebben hier al genoeg aan en gaan zelf aan de slag. In dit geval wordt het gesprek wel in rekening gebracht. Na het gesprek maak ik een offerte voor de vervolgstappen.

Tuinontwerp concept en definitief

Indien u de opdracht bevestigd maak ik een concept tuinontwerp. Dit is een plattegrond op schaal (1:50 of 1:100) waar alle onderdelen te zien zijn. Daarnaast maak ik een paar getekende aanzichten zodat u zich er een voorstelling van kunt maken.

In een tweede adviesgesprek  wordt het concept besproken en in overleg worden de wijzigingen en details vastgesteld.

Daarna wordt het uitgewerkt tot een definitief tuinontwerp.

Beplantingsplan

Indien u wenst kan er ook een beplantingsplan worden opgesteld. Hierop wordt precies aangegeven hoeveel planten waar komen te staan.

De bovenstaande onderdelen kunnen afzonderlijk van elkaar uitgevoerd kunnen worden. Ik wil u de keuze geven hoe ver u het ontwerp wil uitgewerkt hebben. De kosten hiervoor zijn moeilijk van te voren vast te stellen omdat iedere tuin maatwerk is. Als u denkt dat u nog niet precies weet wat u wil, kan een adviesgesprek heel verhelderend zijn om de verschillende opties in kaart te brengen. Indien u interesse heeft kunt u me altijd bellen of mailen voor vragen hierover.